Escola Verda

Escola Verda

QUÈ VOL DIR ESCOLA VERDA?
Les Escoles Verdes és un projecte dels Departaments de Medi Ambient i Educació en les que s’integren aquelles escoles que han elaborat un Pla per i unes accions per tal d’afavorir una bona actitud davant el medi ambient.
La nostra escola sempre ha treballat diferents aspectes mediambientals per tal d’afavorir una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i el nostre entorn.

RENOVACIÓ DISTINTIU

noticies 005
El passat dissabte dia 28 de novembre vam anar a Barcelona a Caixaforum a recollir la renovació del distintiu d’escola bressol verda, després d’avaluar el pla d’acció antic i fer-ne un de nou amb les noves accions que volem portar a terme.

 

 

MATINAL SOLIDARIA

El diumenge 29 de novembre vam participar en la Matinal Solidària on hi participava tota la comunitat educativa de Santpedor i Castellnou, on vam fer tot de productes naturals. Els diners recaptats de les vendes d’aquests productes s’han donat a diverses ONG’s, com per exemple: Proide Bages, Associació el meu nen per Bulgaria, Rokpa,…

EL GALL I LA GALLINA

Al pati de l’escola hi tenim un gall i una gallina que ens han portat del centre de recuperació d’animals Camadoca. Els podeu anar a visitar a l’hort de l’escola sempre que volgueu.

Al cap d’uns dies, la gallina va pondre ous i en vam posar 2 en una incubadora per veure com naixien, la resta els va covar la gallina. I després de 21 dies, van néixer 4 pollets.
Ja hem augmentat la família als Gallarets!!!!!

 

III TROBADA D’ESCOLES VERDES

El passat 5 de maig, la Conxita, la Noe i la Montse Gorgas (membres del Comité ambiental dels Gallarets) van assistir a la III Trobada Territorial d’Escoles Bressol Verdes, jornada que va servir com a espai d’intercanvi i de reflexió sobre sostenibilitat entre tots els centres participants vinguts de la Catalunya Central, Vallès Oriental, Maresme i Comarques gironines.

Va inaugurar la trobada la regidora de l’Ajuntament de Torruella de Montgrí, després la narració d’un conte per explicar com fer arrelar els valors del programa Escola Verda i grups de treball per compartir experiències van ser alguns dels actes inclosos en el programa.

 

El 25 de novembre de 2017, es va otorgar a l’EBM Els Gallarets el 1r Premi en la categoria de Trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre, per accions que es porten a terme a l’escola des dels seus inicis al 2005 com: esmorzar saludable, filosofia d’escola amb materials naturals, hort ecològic i camí de les olors, i recollida en un dipòsit de l’aigua de la pluja i fer el propi compost amb els residus orgànics que es generen als Gallarets, projecte de col·laboració amb el centre de recuperació d’éssers vius Camadoca, on ens deixen un gall i una gallina i la cura d’una parella d’eriçons pel seu posterior alliberament, les caixes nius i les menjadores d’ocells… entre d’altres accions que portem a terme a l’escola.

NOVA ESTRUCTURA AL PATI

Volem que el nostre pati sigui un espai de relació, de descoberta, d’interacció amb els seu entorn… amb la col·laboració de l’Ajuntament, us presentem la nova estructura amb troncs, arbustos… que hem incorporat al nostre pati, per anar creant un nou espai més verd i natural.

 

ALLIBERAMENT DELS ERIÇONS

El passat 16 de juny, vam finalitzar el projecte dels eriçons que tenim amb el Centre Camadoca.  Famílies i escola, vam anar al Pla de les abelles a alliberar la parella d’eriçons que n’hem tingut cura durant dos mesos perquè visquin en llibertat. I aprofitant que estàvem al bosc també vam alliberar una parella d’esquirols. La Núria de Camadoca, va fer una explicació molt clara, sobre els valors de tenir cura dels animals en general i les mascotes en particular.

 

AMPANS

Des de fa anys l’escola Jeroni de Moragues (AMPANS), ens ve a ajudar a la cura del nostre hort, ens porta el planter, ens l’ensenya i ens ho explica i tots junts el plantem, el reguem i el cuidem i d’aquesta manera poder veure com d’una petita llavor surten verdures i fruites com tomàquets, maduixes, enciams, pèsols, faves… els quals podem collir i menjar.

Així, entre els infants dels Gallarets i els nois/es de l’escola Jeroni de Moragues es crea un vincle afectiu i especial.